Oferujemy kompleksowe doradztwo w zakresie prowadzenia gastronomii dostosowane do indywidualnych potrzeb i wymagań naszych klientów
Zaczynasz Własny biznes… Pomożemy od początku do końca
1. Co oferujemy:
- Pozyskamy wykwalifikowaną kadrę managerską,
- Zaplanujemy wstępny budżet oraz przewidzimy koszty,
- Zaaranżujemy Twój lokal tak, jak sobie życzysz, ponieważ posiadamy znakomitych projektantów, którzy zadbają o niesamowity wygląd,
- Pozyskamy niezbędne dokumenty potrzebne do otwarcia lokalu,
- Będziemy negocjować umowy handlowe – „nikt nam kitu nie wciśnie”
- Pomożemy przy wyborze sprzętu i wyposażenia do Twojej restauracji czy hotelu,
- Pomożemy przy wyborze dostawców surowców,
- Zadbamy o rekrutację personelu, na który będzie można liczyć,
- Nawet z laika jesteśmy w stanie zrobić pracownika
2. A także:
- Szkolenia i organizację pracy w Twojej firmie,
- Wdrażanie procedur i ich kontrolowanie,
- Poprawę jakości usług świadczonych przez Twoją działalność.
- Pomagamy dobrać i wdrożyć systemy informatyczne dla gastronomii takie jak:
- GASTRO SZEF,
- LSI Menager,
- MICROS i inne
3. Wdrożymy dla Twojej Firmy HCCP (Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli) który obejmuje :
- audyt wstępny oceniający aktualny stan przedsiębiorstwa i przygotowujący do wdrożenia HACCP,
- ustawienie harmonogramu działań podczas procesu wdrożenia HACCP,
- pakiet szkoleń,
- przygotowanie planu HACCP,
- przeprowadzenie analizy zagrożeń w przedsiębiorstwie,
- stalenie krytycznych punktów kontroli,
4. Przygotujemy całość dokumentacji wymaganej przez organy kontroli urzędowej oraz dla jednostki certyfikującej ( Księgi HACCP, Procedur, Instrukcji, Zapisów):
- Aktualizacja istniejącej dokumentacji,
- Praktyczne wdrożenie HACCP,
- Audyty,
- Wdrożenie Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP):
GHP i GMP swoim zakresem obejmuje:- lokalizacje i otoczenie zakładu- budynki i układ funkcjonalny pomieszczeń
– maszyny i urządzenia
– procesy mycia i dezynfekcji
– zaopatrzenie w wodę
– kontrola odpadów
– zabezpieczenie przed szkodnikami i kontrola w tym zakresie
– szkolenie personelu
– higiena i stan zdrowia personelu
– warunki temperaturowe i wilgotnościowe - Oferta wdrożenia GMP i GHP:
- ocena stanu aktualnego, w jakim znajduje się zakład, celem dokonania modernizacji
- opracowanie zakładowego kodeksu GMP i GHP
- przeprowadzenie szkoleń związanych z wdrożeniem Dobrych Praktyk
- Norma ISO 9001:2000 System zarządzania jakością
- Korzyści płynące z wdrożenia ISO 9001:2000
– większa efektywność działań i lepsze zarządzanie czynnikami ryzyka biznesowego
– oszczędność środków finansowych
– poprawa efektywności gospodarowania
– poprawa konkurencyjności
– przyciąganie inwestorów, wzmocnienie marki i redukowanie barier handlowych
– usprawnienie procedur
– większe zadowolenie klienta - Oferta wdrożenia ISO 9001:2000:- audyt wstępny oceniający aktualny stan przedsiębiorstwa i przygotowujący firmę do spełnienia wymagań normy ISO 9001:2000
– opisanie procesu, ich identyfikacja i powiązań między poszczególnymi procesami
– opracowanie strategii, polityki jakości i celów przedsiębiorstwa
– tworzenie dokumentacji systemowej
– weryfikacja dokumentacji
– audyty wewnętrzne
– stworzenie księgi jakości
– pełne przygotowanie do certyfikacji systemu
Serdecznie zapraszamy do współpracy.
e-mail: kontakt@akademiarestauratorow.pl
tel. 795-646-795