☰ Menu
"Od czasu wynalezienia sztuki kulinarnej, ludzie jedzą dwa razy więcej niż wymaga tego od nich natura."
Benjamin Franklin

DORADZTWO GASTRONOMICZNE

doradztwoOferujemy kompleksowe doradztwo w zakresie prowadzenia gastronomii dostosowane do indywidualnych potrzeb i wymagań naszych klientów

Zaczynasz Własny biznes… Pomożemy od początku do końca

1. Co  oferujemy:

  • Pozyskamy wykwalifikowaną kadrę managerską,
  • Zaplanujemy wstępny budżet oraz przewidzimy koszty,
  • Zaaranżujemy Twój lokal tak, jak sobie życzysz, ponieważ posiadamy znakomitych projektantów, którzy zadbają o niesamowity wygląd,
  • Pozyskamy niezbędne dokumenty potrzebne do otwarcia lokalu,
  • Będziemy negocjować umowy handlowe – „nikt nam kitu nie wciśnie” ;)
  • Pomożemy przy wyborze sprzętu i wyposażenia do Twojej restauracji czy hotelu,
  • Pomożemy przy wyborze dostawców surowców,
  • Zadbamy o rekrutację personelu, na który będzie można liczyć,
  • Nawet z laika jesteśmy w stanie zrobić pracownika

2. A także:

  • Szkolenia i organizację pracy w Twojej firmie,
  • Wdrażanie procedur i ich kontrolowanie,
  • Poprawę jakości usług świadczonych przez Twoją działalność.
  • Pomagamy dobrać i wdrożyć systemy informatyczne dla gastronomii takie jak:
    • GASTRO SZEF,
    • LSI Menager,
    • MICROS i inne

3. Wdrożymy dla Twojej Firmy HCCP (Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli) który obejmuje :

  •  audyt wstępny oceniający aktualny stan przedsiębiorstwa i przygotowujący do wdrożenia HACCP,
  • ustawienie harmonogramu działań podczas procesu wdrożenia HACCP,
  • pakiet szkoleń,
  • przygotowanie planu HACCP,
  • przeprowadzenie analizy zagrożeń w przedsiębiorstwie,
  • stalenie krytycznych punktów kontroli,

4. Przygotujemy całość dokumentacji wymaganej przez organy kontroli urzędowej oraz dla jednostki certyfikującej ( Księgi HACCP, Procedur, Instrukcji, Zapisów):

  • Aktualizacja istniejącej dokumentacji,
  • Praktyczne wdrożenie HACCP,
  • Audyty,
  • Wdrożenie Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP):
    GHP i GMP swoim zakresem obejmuje:- lokalizacje i otoczenie zakładu- budynki i układ funkcjonalny pomieszczeń
    – maszyny i urządzenia
    – procesy mycia i dezynfekcji
    – zaopatrzenie w wodę
    – kontrola odpadów
    – zabezpieczenie przed szkodnikami i kontrola w tym zakresie
    – szkolenie personelu
    – higiena i stan zdrowia personelu
    – warunki temperaturowe i wilgotnościowe
  • Oferta wdrożenia GMP i GHP:
    • ocena stanu aktualnego, w jakim znajduje się zakład, celem dokonania modernizacji
    • opracowanie zakładowego kodeksu GMP i GHP
    • przeprowadzenie szkoleń związanych z wdrożeniem Dobrych Praktyk
    • Norma ISO 9001:2000 System zarządzania jakością
    • Korzyści płynące z wdrożenia ISO 9001:2000
      – większa efektywność działań i lepsze zarządzanie czynnikami ryzyka biznesowego
      – oszczędność środków finansowych
      – poprawa efektywności gospodarowania
      – poprawa konkurencyjności
      – przyciąganie inwestorów, wzmocnienie marki i redukowanie barier handlowych
      – usprawnienie procedur
      – większe zadowolenie klienta
    • Oferta wdrożenia ISO 9001:2000:- audyt wstępny oceniający aktualny stan przedsiębiorstwa i przygotowujący firmę do spełnienia wymagań normy ISO 9001:2000
      – opisanie procesu, ich identyfikacja i powiązań między poszczególnymi procesami
      – opracowanie strategii, polityki jakości i celów przedsiębiorstwa
      – tworzenie dokumentacji systemowej
      – weryfikacja dokumentacji
      – audyty wewnętrzne
      – stworzenie księgi jakości
      – pełne przygotowanie do certyfikacji systemu

Serdecznie zapraszamy do współpracy.


 e-mail: kontakt@akademiarestauratorow.pl

tel. 795-646-795

« wróć do głównej